... tunaCooking ...: KOKTAJL KOKOSOWO BANANOWY

KOKTAJL KOKOSOWO BANANOWY

By | 21:30 6 comments
Czasami zdarza mi się, że banany leżą za długo i brązowieją, wtedy najlepiej jest zmienić je w śniadaniowy koktajl. Szybki do zrobienia, wystarczy blender i 5 minut wolnego czasu. Jeśli do blendera dołożymy garść płatków owsianych, koktajl będzie bardziej sycący. 

Przyprawy nadają mu orientalny posmak, a imbir działa dodatkowo rozgrzewająco. Zamiast sproszkowanego można zmiksować świeży obrany.



KOKTAJL KOKOSOWO BANANOWY

150ml mleka kokosowego
1 banan (najlepiej taki który już ma brązowe plamki na skórce)
0,5 limonki (sok)
szczypta kardamonu
szczypta imbiru
wiórki kokosowe

Mleko kokosowe, banana i sok z limonki zmiksować na gładką masę.

Dodać kardamon i imbir, dokładnie wymieszać.

Przelać do szklanki i posypać wiórkami kokosowymi.



smacznego 




Nowszy post Starszy post Strona główna

6 komentarzy :

  1. tylko imbiru nie mam, to nie problem :) banany czekają :) dziękuję za wspaniałą inspirację :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bez imbiru też jest dobry, testowała obydwie wersje, smacznego :)

      Usuń
  2. Pysznie wygląda :) Uwielbiam połączenie banana i kokosa.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja na pewno dodałabym ulubiony świeży imbir :-))

    OdpowiedzUsuń
  4. koktajl wyszedł rewelacyjny :) a to połączenie z imbirem - świetne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę, że smakowało :)

      Usuń