... tunaCooking ...: KANAPKA Z PIECZONYM MIODOWYM INDYKIEM

KANAPKA Z PIECZONYM MIODOWYM INDYKIEM

By | 17:48 9 comments
Jak już cała pierś z indyka będzie upieczona to możemy zrobić z niej kanapki. Super smaczne i dietetyczne. Mięso jest delikatne w smaku, a kanapka wypełniona warzywami.

Przetestowałam kanapkę w wersji na zimno ciabatta z oliwkami oraz w wersji ciepłej z grillowanym chlebem tostowym. Obydwie są pyszne.

W wersji ciepłej polecam najpierw zgrillować chleb z plastrami indyka w środku, a potem dołożyć do całości warzywa i polać sosem.



KANAPKA Z PIECZONYM MIODOWYM INDYKIEM


plastry indyka w glazurze miodowo musztardowej (przepis znajdziesz tu)
ciabatta z oliwkami
rukola
pomidorki koktajlowe
ocet balsamiczny
sos do kanapki (jogurt naturalny + sos z pieczeni)


Przygotować sos do kanapki. Proporcje sosu to 1 łyżka jogurtu na jedną łyżkę sosu z pieczeni. 

Indyka pokroić w cienkie plastry.

Do przekrojonej ciabatty włożyć rukole, polać octem balsamicznym. Poukładać na tym plastry pieczeni. Wszystko polać sosem pieczeniowym.

Pomidorki przekroić na pół, poukładać na kanapce i przykryć druga warstwą rukoli.

Jeść ostrożnie nad talerzem:)





smacznego
Nowszy post Starszy post Strona główna

9 komentarzy :

  1. Aaaa! Żeby ktoś mi robił takie kanapeczki co dzień :3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. och,no, wiadomo, że dobre jedzenie jeszcze do tego zrobione przez kogoś smakuje 4 razy lepiej ;)

      Usuń
  2. to ja też chcę taka kanapeczkę

    OdpowiedzUsuń
  3. rewelacja, taka kanapka to marzenie.

    OdpowiedzUsuń
  4. This really looks like the perfect sandwich!

    OdpowiedzUsuń
  5. świetnie wygląda, taka kolorowa, dzięki za zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że się podoba. Dzięki za dodanie.

      Usuń